• Referenties
  • References

UM Wave Craft


wave craftEnergy Watch heeft het Noorse bedrijf Umoe Mandal ondersteund door marktonderzoek te doen naar schepen die onderhoudstechnici vervoeren van en naar de offshore windparken. Naast het uitvoeren van een algemene marktanalyse, concurrentie-analyse en klant-analyse, heeft Energy Watch een gedetailleerde waarde-analyse opgezet om de waarde van de unieke eigenschappen van de “UM Wave Craft” te kwantificeren.
 

Klant

Umoe Mandal is een Noors scheepsbouwbedrijf, (onderdeel van de Ulltveit-Moe Group), welke zeer actief is op de maritieme markt. Umoe Mandal staat bekend om haar expertise in glasvezelversterkte kunststoffen en “Surface-Effect-Ship” technologie.
 
 

Achtergrond

Huidige en toekomstige offshore windenergie projecten worden gepland op locaties die steeds verder uit de kust liggen, in dieper water en in ruwere zeeën. Voor deze locaties kunnen de gangbare schepen voor het vervoer van onderhoudspersoneel slechts een beperkt aantal dagen per jaar worden ingezet. De “UM Wave Craft” is een “Surface-Effect-Ship” (SES), die een oplossing biedt voor een veilige en comfortabele overdracht van technici en materiaal naar turbines tot wel 300km uit de kust bij golven die twee keer zo hoog zijn als nu operationeel haalbaar.